Jelle Joost en Casper op reis!

Kaapstad - Port Elizabeth - Kaapstad

Hallo lieve lezertjes en lezerinnetjes!

Gaat ie lekker? Hier niet! Want het is bijna over! Kaaaak!

Nou ga er maar eens even lekker voor zitten, want voor je staat de hoogstwaarschijnlijk laatste editie van het JeJoCasper Nieuws. Dus pak je zakdoek, borrelnootjes, champagne en alle andere troostende middelen en laat je meevoeren in hoe wij de laatste drie weken beleefd hebben....hebben....ebben....bben....ben...en.....n..... .

De eerste week na de overland trip hebben we in Kaapstad doorgebracht middels slapen, uitrusten, loungen en dat soort 'activiteiten'. Ook hebben we nog wat meer avondjes afscheid genomen van mensen. Een karaokeavond hoort er natuurlijk ook bij en die mocht er dan ook behoorlijk wezen! Je en Jo hebben samen met twee Ierse meiden een bezoekgebracht aan Robben Island, wat indrukwekkend was. Welke indruk dat was moet je maar persoonlijk vragen want om hier nou hele politieke standpunten op te gaan noteren....wat denk je zelf?

In Kaapstad hebben we vrijwel direct een autootje gehuurd om wat vrijer te zijn. Dat autootje was een schitterend mooie (voor Karin en Thijs welbekende), blauwe (of was het paarse) Volkswagen Chico/Citigolf. Een oud model, maar wel gewoon uit 2008. Zie foto's voor meer informatie omtreffende de auto.

Na onze tijd in Kaapstad zeer goed besteed te hebben, zijn we op pad gegaan richting het oosten. Onze eerste stop was Hermanus, wat bekend staat om de walvissen die daar rond deze tijd in de baai zwemmen. Ze zouden vanaf de kust goed te zien zijn, dus wie zijn wij om daar dan géén kijkje te gaan nemen? Uiteindelijk een half uurtje gezeten en 1 walvis gespot, waarna we het voor gezien hielden (wat ook zo was) en richting hostel vertrokken om daar een beetje te hangen.

De volgende dag zijn we naar Oudtshoorn gereden. Daar zouden we wellicht Mandy, Mark en Caitriona weer ontmoeten. Wie? Nou drie lui die ook met de overlandtrip mee waren. Uiteindelijk zouden we ze de volgende dag pas te zien krijgen, na een schitterende rit door een kloof en een bezoekje aan de Cango Caves. Die laatste zijn immense grotten waar we rondgeleid werden en door gaten van 27cm moesten kruipen. Want anders zat er je vast en dat is gewoon niet handig. Dachten wij. 'sAvonds dus Mark, Mandy en Caitriona ontmoet in Knysna en de volgende dag een schitterende hike gemaakt langs het strand en door de bossen.

Doorgereden naar Storms River, alwaar we NIET de grootste brugbungee ter wereld hebben gedaan. Puur budgetmatig. Wel hebben Mark, Mandy, Je en Casper daar gemountainbiked en zijn Caitriona en Jo nog een eind gaan hiken. En dus niet ramblen want dat is slechts een leisurely stroll. De volgende dag moesten Mark en Mandy vlot door om hun vlucht in Johannesburg te kunnen halen en dus zaten wij met Caitriona opgescheept. Geheel vrijwillig want zij is gewoon lachen. Of GOOD CRACK, zoals ze dat in Ierland zeggen.

Wij zijn doorgereden (nu dus met zn vieren in een klein bakkie mét bagage) naar Port Elizabeth. Een vriendelijk stadje waar we een dag of twee vrij weinig hebben uitgevoerd. Doorgereden naar Graaff-Reinet, niet te verwarren met de appels. Die waren er namelijk niet want Graaff-Reinet ligt midden in de woestijn. We hebben in een Nationaal Park aldaar gebraaid met een uitzicht over de valley of desolation.

Zoals het reizigers betaamt zijn we de volgende dag weer op pad gegaan en ditmaal weer naar Oudtshoorn, om de volgende dag door te rijden naar Montagu, waar we heerlijk gelounged hebben in de hot spa. Na Montagu was het tijd voor Stellenbosch, de stad midden in de wijnregio. Je raad het al, we zijn wijn gaan proeven. Bijzonder sfeervol en gezellig! Aan te raden!

Vrijdag zijn we aangekomen in Kaapstad. We hebben nogmaals afscheid genomen van de familie Williams, waar we eerder bij logeerden. Dingetjes afgerond, de TAFELBERG BEKLOMMEN in de recordtijd van 1 uur en 20 minutenen straks worden de tassen gepakt om morgen om een uur of 18 met een Airbusje naar Londen te vliegen en vanuit daar weer naar Nederland.

Het was een briljante trip waar we ongetwijfeld nog lang aan terug gaan denken. We willen iedereen bedanken (zie filmpje) en iedereen die we vergeten te bedanken, voor alle respons en reacties!

Wat is er voor ons dan allemaal veranderd na een periode reizen? Vrij weinig maar we zijn er achter gekomen dat:

- Je Spaans gaat leren
- Jo toch wijn en vis lust
- Casper zijn KFC verslaving onder controle heeft
- Maar Coca-Cola nog wel lastig is
- Zuid-Afrikanen, Ieren en Nieuw-Zeelanders kunnen plempen als een dolle
- Er weinig te missen valt uit Nederland, door Skype en Nu.nl
- Men zeer gemakkelijk spieren afbreekt en toch op gewicht blijft (ra, ra ra?)
- Haren langzamer groeien dan je denkt
- De Jeugd van Tegenwoordig grappig is
- Een Iers accent uit onze monden Schots klinkt
- Vlaams daarentegen geen probleem is
- Typen in dit internetcafé pijn doet.

Het gaat u allen zeer voorspoedig, gegroet en tot snel!

JeJoCasper

Reacties

Reacties

Greet

Hallo JeJoCasper.
Nu terug naar het thuisfront. Ik heb veel gelezen en bekeken en met google maps al de plaatsen doorgenomen. Het was altijd genieten zoals jullie het brachten.
Have a good fly back to Holland

Wageman

Ik wens jullie een goede vlucht en goed weerzien in NL!

Top verhalen/foto's/filmpjes...ik heb genoten!

Bedankt!!

Carlijn

Mannen, veel succes met afscheid nemen van zuid afrika, de terugvlucht, afscheid nemen van elkaar, de ontwenningsfase. Maar geniet vooral nog even na van alle wilde avonturen die jullie afgelopen 7 maanden hebben mogen meemaken!! Liefs Carlijn

Feniks

Lieve mannen!

Wij zijn nu net verzameld in het Melkmarkt huis, en we missen jullie! Hopen dat jullie er snel weer bij zijn, dan drinken we er één, of twee, of drie, of weet je wat, we drinken er een paar op jullie!

Liefs,
Feniks.

Karin

Heej mannen, als het jullie laatste verhaal is, zal dit waarschijnlijk ook mijn laatste reactie zijn..
Het was mooi om jullie te volgen tijdens jullie, deels zeer herkenbare, trip.
Goede vlucht terug en tot in de K-tijd denk ik, als jullie genoeg afgekickt zijn en dat dan alweer aankunnen.
Liefs, Thijs en Karin
PS en wat een mooi blauw 'moster' is dat he.. die Golf. Top bakkie!

Thecla

Welkom weer op de nederlandse bodem en succes met afkicken!


Groet

Nelleke

Ik lees jullie bericht wat later, en volgens mij zitten jullie in middels alweer met jullie gat in het Hollandse..
Ik heb genoten van jullie verhalen en prachtige plaatjes!
Hopelijk tot gauw!

Liefs, Nel

Mandy

Hi boys! Your site makes a LITTLE sense when you put it into Google Translator.....lucky my Dutch is almost perfect!!

Have been meaning to send you a message since I returned and checked out the famous blog!! It looks great.

The other 2 URLs you gave me mean nothing to me though...they didn't appear to be your sites??? It was geenstijl.nl and dumper.nl. Am I missing something????

Anyhow, just wanted to say that I miss you guys. It's a little sad to come back to reality and get caught back up in life in Sydney. But I love it as well.... :)

Well, drop me a line sometime.

Mwah!
M

francis

Hey Jejocasper!
How are you doin'!?

JeJoCasper

Hello Francis,

we can't really remember you? Did we meet you somewhere?

JeJoCasper

PS: doin' good, doin' good...

francis

Purito Moreno! You don't remember me? I saw you guys standing naked and making pictures!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!